czwartek, 19 września 2019

Rosół z kurczaka z pulpetami

Rosołowego zagrodowego kurczaka umyj, włóż do garnka zalej wodą, osól, zagotuj i gotuj na małym ogniu 30 min.Oczyść włoszczyzne, umyj i dodaj do garnka. Dodaj pół peczka natki pietruszki, 3 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego i kilka gałązek lubczyka. Gotuj jeszcze 1 godz. Wyjmij kurczaka na deskę. Rosół przecedź do innego garnka. Ostudzone mięso z udek oczyść z kosci, wrzuć do malaksera i rozdrobnij. Dodaj 1 jajko, łyżkę tartej bułki, posiekany koperek i sół dosmaku. Wyrób na jednolitą masę, formuj polpety i wrzucaj na lekko wrzący rosół. Gotuj 5 min. Podawaj z marchewką z rosołu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz