poniedziałek, 5 sierpnia 2019

Udka z kurczaka pieczone w rekawie z warzywami

4 udka z kurczaka zagrodowego natrzyj przyprawa do kurczaka Kamis i zostaw na godzine.2 czerwone papryki, 6 kurżetek i czerwoną cebulę oczyść i pokrój w zgrabne kawałki. Rozgrzej na patelni olej z pestek winogron i obsmaż na nim udka ze wszystkich stron. Przełóż udka do rękawa. Na patelnię wrzuć pokrojone warzywa i smaż aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem. Włóż zawartość patelni do rękawa. Dodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Zamknij rekaw i wymieszaj starannie zawartość Włóż rekaw z udkami do brytfanki i piecz 1 godz w 180 stopniach z termoobiegiem. Przetnij ostrożnie rękaw i piecz jeszce 15 min w 200 stopniach. Wyjmij udka z piekarnika i zostaw na 10 min. Wyłóż zawartość rękawa do naczynia w którym się piekła.



Podawaj z pieczonymi ziemniakami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz