czwartek, 7 marca 2019

Minestra bella

 Stop w garnku pokrojona w kostke słoninę.. 4 cebule cukrowe pokrój w piórka i wrzuć do garnka. 4 ząbki czosnku pokrój w plasterki i dodaj do cebuli. Garść minimarchewek pokrój w plasterki i dodaj do garnka. Podgrzewaj 5 min. , wlej karton soku Vega śróziemnomorski ogród, 1 l wody, osól i gotuj 15 min. Dodaj 20 dkg fasolki szparagowej pociętej na kawałki i pól pęczka pokrojonego w plasterki selera naciowego. Wlej puszkę pomidorów krojonych i gotuj 10 min. Kapustę pekińską pokrój w słomkę i dodaj do zupy. 3 little sałaty rzymskie opłucz, pkrój i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z sosem pistou.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz