Filet z karpia opłucz, osusz w papierowym ręczniku, skrop sokiem z cytryny i zostaw na 30 min. Obgotuj przez 10 min. w osolonej i ocukrzonej wodzie 2 narchewki pokrojone w plastry. 1 por umyj starannie i obgotuj przez 5 min. w osolonej i ocukrzonej wodzie. Wylej warzywa na sito i zostaw do odsączenia. Por pokrój w plasterki. Dopraw rybę sola i pieprzem z obu stron i ułóż skórą do dołu w naczyniu do zapiekania. 3 pomidory umyj, porój w ósemki i ułóż na rybie. Ułóż także obgotowane warzywa. Dopraw solą i pieprzem, skrop białym winem, przykryj pokrywą i zapiekaj 30 min. w temp. 180 stopni. Odkryj rybę i piecz jeszcze 15 min. polewając sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz