czwartek, 18 października 2018

Wątróbka cielęca z podgrzybkami

1/2 kg podgrzybków umyj, pokrój na plastry i obgotuj 15 min. we wrzacej osolonej wodzie dodajac pokrojona w kostke cebule. Odcedż, zostaw do odciekniecia wody. 1/2 kg watróbki cielecej umyj, osusz papierowym recznikiem, oczyść z błon i pokrój na plastry, Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy i łyżkę klarowanego masłą. W atróbka posół i kładź na rozgrany tłuszcz. Smażkrótko do zrumienienia z obu stron. Przełóż na wygrzany półmisek i trzymaj w cieple pod przykryciem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki smalcu gesiego, wrzś na nia odcieknięte grzyby i pokrojona w kostkę cebulę. Smaż do zrumienienia grzybów. Dopraw je solą i pieprzem, wyłóż na wątróbkę. Trzymaj przykryte w piekarniku nagrzanym do 110 stopni. Podawaj z ziemniakami i fasolką szparagową.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz