środa, 29 listopada 2017

Bella Rosina

Ugotuj syrop z 1/2 kg cukru, soku z cytryny i wanilii. Włóż do niego 1 kg obranych i pokrojonych w ósemki jabłek antonówek i gotuj na słabym ogniu mieszając od czasu do czasu. Namocz w wodzie 2 łyżeczki żelatyny i dodaj ją do jabłęk gdy staną się przezroczyste. Wlej galaretę do formy i zostaw w chłodzie do nastepnego dnia.Ubij 3 żółtka z 5 dkg cukru pudru. Wlewaj powoli 2 szklanki wrzącego mleka ciągle ubijając. Postaw na płycie 3 i ubijaj trzepaczką aż krem zgestnieje. Przelej do dzbanka i mieszaj od czasu do czasu aż krem przestygnie. Wyłóż galaretę na półmisek i podawaj z kremem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz