Rozgrzej na patelni 2 łyżki klarowanego masła i zeszklij na nim 2 drobno pokrojone cebule cukrowe. Zieloną i czerwoną paprykę oczyść z nasion, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Wciśnij ząbek czosnku i duś warzywa posypane 2 łyżkami mąki przez 2 minuty. 40 dkg pomidorów sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Dodaj posiekaną bazylię, majeranek i pietruszkę. Dopraw pieprzem, słodką sproszkowaną papryką, sosem tabasco i worcester. Wymieszaj wszystko do ujednolicenia i wrzuć do sosu 40 dkg dużych krewetek obranych ze skorupek. Duś przez 10 min.
Podawaj z długoziarnistym ryżem ugotowanym na rosole krewetkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz