Liście rzymskiej sałaty i radicchio potnij w makaron i wyłóż nimi półmisek. Melon cantalupa oczyść z pestek i skórki, potnij w plastry i ułóż na sałacie. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę obciągnij ze skóry, pokrój w plastry i poukładaj pomiędzy melonem. Duże krewetki opłucz na sicie, osusz w papierowym ręczniku i włóż na patelnię z rozgrzaną oliwą.Smaż z obu stron aż krewetki się zarumienią. Posól i popieprz, wyłóż na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz. Poukładaj krewetki na sałatce.
Oczyść z łusek szalotkę i pokrój ją drobniutko. Zrób w miseczce sos z 150 ml śmietany kremówki, 2 łyżek oliwy, 1 łyżki octu jabłkowego, szalotki, cukru pudru, soli i pieprzu. Polej tym sosem sałatkę.
Przybierz listkami kolendry i podawaj z bagietka.
Gdy kolendra w doniczce zakwitnie przybierz także kwiatkami kolendry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz