0,5 kg karkówki pokrój w plastry i potem w mniejsze kawałki. Posyp mąka i ostra papryką, obrumień na gęsim smalcu, przełóż do rondla. Zalej niewielką ilościa bulionu wołowego, posyp mielonym imbirem i duś pod przykryciem 20 min. Dodaj do mięsa pokrojone w piórka 2 cebule i por, pół pęczka selera naciowego i czerwoną paprykę pokrojone w słomkę, Kalafior umyj i rozdziel na różyczki, dodaj do garnka. Dodaj łyżkę masła czosnkowego i troche bulionu i duś 15 min. Dodaj ugotowane i pokrojone na kawałki szparagi (takie miałam, myślę, że surowe można dodać razem z resztą warzyw). Boczek wędzony podduś na karowanym masle i dodaj do potrawy. Dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką i majerankiem. Podawaj z makaronem wstążkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz