czwartek, 10 listopada 2016

Awokado z koktajlem krewetkowym

Umyj liście sałaty, osusz i ułóż na półmisku. 2 awokado umyj, osusz, przetnij na pół, wyjmij pestkę, ułóż na sałacie i skrop sokiem z limonki. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć drobno pokrojoną papryczkę chili, rozmrożone krewetki koktajlowe. Smaż chwilkę, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Wrzuć do miski drobno pokrojoną cebulkę dymkę, dodaj 3 łyżki majonezu, 2 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżki brandy, łyżkę passaty. Wymieszaj, dodaj krewetki i oliwę ze smażenia wraz z chili i czosnkiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Nakładaj koktajl do połówek awokado. Udekoruj półmisek ćwiartkami pomidorów, posól i popieprz do smaku. Podawaj z bagietką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz