Rozgrzej w garnku oliwę i zeszklij na niej pokrojona w piórka cukrową cebulę i 3 pokrojone w plasterki ząbki czosnku.Bakłażan umyj, usuń piętkę, pokrój w kostkę i dorzuć do garnka. Smaż kilka minut. 3 małe cukinie umyj, odetnij końce, pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Kontynuuj smażenie. Żółtą paprykę umyj, oczyść z pestek, pokrój w kwadraty i dodaj do garnka. 6 podłużnych pomidorów sparz wrzątkiem, usuń skórkę, pokrój w kostkę i dorzuć do reszty jarzyn. Wlej do garnka 2 litry wrzątku, wrzuć 3 bulionetki wołowe Knorr i gotuj do miękkości jarzyn. Dopraw solą, pieprzem, posyp posiekanym koperkiem i utartym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz