Comber jagnięcy umyj, osusz w ręczniku papierowym, pokrój na plastry i obsmaż w garnku z obu stron na oliwie. Odłóż na bok, na oliwie podsmaż pokrojoną w plasterki cebulę, 2 ząbki czosnku i dymkę. smaż 10 min. na małym ogniu, żeby cebula się nie przyrumieniła. Dodaj mięso, pokrojoną w paski rzymską sałatę i pęczek posiekanego koperku. Podduś, aż sałata zwiotczeje,dodaj soli, pieprzu i wody tyle, żeby przykryła jarzyny. Gotuj 2 godz. zdejmij pokrywkę i duś jeszcze 30 min. Ubij jajko z sokiem z 1/2 cytryny, dodaj łyżkę jogurtu greckiego, wymieszaj sos z potrawką i odstaw danie na kilka minut. Posyp koperkiem i podawaj z sałatką z pomidorów, jogurtem greckim i bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz