Gicz cielęcą przerąbana na pół umyj, osusz w ręczniku papierowym, natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni grillowej smalec gęsi i obsmaż mięso na rumiano ze wszystkich stron. Przełóż mięso do wolnowaru. Na patelnie włóż kolejna porcję smalcu gęsiego i smaż na nim pokrojone w plastry pęczek młodej marchewki i por. Wciśnij do warzyw 5 ząbków czosnku, dodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Podduś jeszcze kilka minut i przełóż warzywa do wolnowaru. 3 pomidory pokrój w grubą kostkę i dodaj do garnka. Wlej pół butelki białego wina, nakryj garnek pokrywką i włącz wolnowar na 5 godzin na tryb High. Podawaj z młodymi ziemniakami i kalafiorem z majonezem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz