W brytfance z pokrywką zrób marynatę z 1/2 szklanki białego wina, łyzki oliwy,soli, tymianku,rozmaryny, lisci laurowych pieprzy białego i czarnego. Łopatk cielęcą natrzyj marynatą, zesznuruj i piecz pod przykryciem w 200 stopniach przez godzinę. 3 cebule pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie do zbrązowienia. Dolej 2 szklanki bulionu cielęcego i 1/2 szklanki wina, przypraw soląi pieprzem, gotuj kilka minut. 25 dkg borowików umyj, pokrój w plastry, wysusz w ręczniku papierowym i usmaż na maśle na patelni grillowej, dopraw do smaku. Cebulę zmiksuj na sos i wlej do mięsa. Dodaj borowiki i wsyp makaron. Piecz pod przykryciem w 180 stopniach 20 min. lub do chwili, aż makaron będzie miękki. Pokrój mięso w plastry, obłóż makaronem i borowikami, podawaj z sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz