Górkę cielęcą pokrój w plastry i obsmaż na maśle. Dodaj 2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku, pokrojoną w piórka cebulę cukrową i pokrojone w kwadraty papryki: czerwona, żółtą i zielona. Smaż na niedużym ogniu kilka minut, podlej wodą i duś aż mięso będzie miękkie. Pak choi oczyść i opłucz wodą usuwając końcówkę, tak aby liście były oddzielnie. Wrzuć na 5 min. do wrzącej, osolonej wody, odcedź i pokrój na duże kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojona kapustę, smaż do miękkości, potem dodaj do mięsa, wlej 2 łyżki wina Marsala, dopraw sola i pieprzem. Ugotuj ryż, wyłóż go na półmisek i obłóż mięsem z jarzynami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz