Filet z okonia umyj, osusz w ręczniku papierowym, posól i popieprz. Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą, włóż do niego 6 malutkich obranych cebulek albo trzy wieksze przekrojone na pół, posyp cebulki brązowym cukrem, 2 pomidory pokrojone w szósteczki albo 6 pomidorów koktailowych przepółów i ułóż obok cebulek,, 1 zieloną paprykę pokrój w kwadraty i dołóż do warzyw, wszystko polej sosem ukręconym w malakserze z 2 łyżek oliwy extra virgin, pół pęczka koperku i 2 garści listków bazyli, soli, pieprzu i ząbka czosnku.
Zapiekaj w temp.170 stopni przez 20 min. Połóż na warzywach okonia, skrop go sokiem z cytryny i oliwą, do naczynia wlej 250 ml bulionu rybnego. Zapiekaj 30 min.
Zapiekaj w temp.170 stopni przez 20 min. Połóż na warzywach okonia, skrop go sokiem z cytryny i oliwą, do naczynia wlej 250 ml bulionu rybnego. Zapiekaj 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz