Ugotuj na twaro dwa jajka.W salaterce zrób sos. Weź 3 łyżki oliwy extra virgin, 1 łyżkę białego octu balsamicznego Mazetti, łyżeczkę soli ziołowej Kamis i 2 łyżki białego wytrawnego wina. Ubij sos widelcem na emulsję. Sałatę lodową , rzymska i radicchio porwij na kawałki i wrzuc do miski. Dodaj kilka pomidorków koktailowych przekrojonych na pół, garstke listków bazylii i garstkę opłukanych kaparów. Dodaj odsączone z oliwy i osusone na papierowym ręczniku ośmiornice ze słoika. Wymieszaj wszystko. ułóż na wierzchu pokrajane na ćwiartki jajka. Posyp pokrojonym na 4 cm kawałki szczypiorkiem. Zostaw na godzinę aby smaki się przetrawiły. Podawaj z grzankami lub bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz