środa, 15 lipca 2015
Sałatka z jajek przepiórczych i ziemniaków
Młode, jak najmniejsze ziemniaki wyszczotkuj i ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedź, wystudź i obierz z łupin. Jaja przepiórcze gotuj 3 min we wrzącej wodzie, odcedź, zalej zimna wodą. Na półmisku rozłóż umytą i odwirowaną porwaną sałatę lodową, na niej ułóż ostudzone ziemniaki, obrane ze skorupek jaja przepiórcze, pokrojone w plastry marynowane borowiki, przekrojone na pół pomidorki koktaiowe. Wokól sałaty ułóż plastry polędwiczki z ulicy Grodzkiej (Krakowski Kredens). Posyp wszystko pociętym drobno szczypiorkiem i polej winegretą z 1/2 cytryny, 3 łyżek oliwy extra virgin, soli, pieprzu, cukru pudru i2 łyżek białego wina.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz