środa, 4 marca 2015

Wiosenne carpaccio z bresaoli

2 jajka ugotuj na twardo (7 min.) . 2 kromki wiejskiego chleba pokrój na grzanki i usmaż na 2 łyżkach oliwy. Wyłóż na ręcznik kuchenny do osuszenia. 10 dkg bresaoli rozłóż na półmisku. Główkę małej sałaty rzymskiej umyj, osusz i pokrój w paski. Pęczek rukwi wodnej potnij na kawałki. 5 rzodkiewek pokrój na ćwiartki. Pół słoika marynowanych prawdziwków osącz i dodaj do sałaty.  5 dkg parmezanu zestrugaj obieraczką do sałaty.  Zrób sos z 3 łyżek oliwy, 1 łyżki białego octu balsamico  Mazetti, 2 łyżek białego wytrawnego wina, soli, pieprzu i rozgniecionego ząbka czosnku. polej sosem sałatę i wymieszaj. Wyłóż sałatę na półmisek z bresaolą, jajka pokrój na ćwiartki i ułóż na sałacie, posyp grzankami i zestruganymi płatkami parmezanu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz