Opakowanie krewetek tygrysich (lepsze były by gumbo) rozmroź i opłucz. Zrób marynatę z polówki cytryny, 2 łyżek oliwy, soli, pieprzu, posiekanej naci pietruszki, bazylii i tymianku. Wymieszaj z krewetkami i ułóż na blasze do pieczenia. Dodaj skórkę z cytryny pociętą na kawałki i 6 nieobranych ząbków czosnku. Zapiekaj w temp.200 stopni C przez 5 min. Główkę mini sałaty rzymskiej pokrój w paseczki, pomidor malinowy pokrój w kostkę, żółtą paprykę pokrój w cieniutkie paseczki. Zrób sos z 3 łyżek oliwy, 1 łyżki białego octu balsamicznego, 1/2 łyżeczki soli ziołowej i 2 łyżek białego wina. Zalej tym sałatę i wymieszaj. Na wierzchu ułóż krewetki i polej sosem z pieczenia.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń