wtorek, 7 marca 2023

Cudak Krysi drugi

W 2 łyżeczkach mleka rozpuść 1 łyżeczke sody i wymieszaj z 1 łyżką miodu. 10 dkg masła ubij mikserem z 10 dkg cukru. Dodaj 25 dkg mąki, 1 jajo, miód z sodą i wymieszaj  mikserem na jednolite ciasto. Wyjmij cisto na stolnice, wyrób jeszcze troche rekami i wywałkuj na prostokat. Ułóż ciasto na papierze do pieczenia i piecz 15 min. w  temp. 180 stopni. 


Zrób polewę rozpuszczając 10 dkg masła, 10 dkg cukru i 2 łyżki miodu. Dodaj do goracej polewy grubo pokrojone 25 djkg orzechów włoskich (ja dałam 15 dkg i 10 dkg blanszowanych migdałów). Wylej polewe na podpieczony spód i piecz jeszcze 15 min.

Pokrój w kwadraty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz