wtorek, 3 sierpnia 2021

Polędwiczka wieprzowa z ananasem

Polędwiczkę wieprzową umyj, osusz, natrzyj sola i pieprzem. Zrób zmarynatę z 3 łyżek oliwy, łyzki musztardy Dijon,ząbka czosnku przecisniętego przez praskę, 1 łyżki sosu Worcestershire i soku z ananasa, który powstał podczas krojenia ananasa na plastry. Posmaruj polędwiczke marynatą i zostaw na godzinę.  Obłóż polędwiczkę plastrami wędzonego boczku i obrumień ze wszystkich stron na patelni lekko posmarowanej oliwą. Przełóż do brytfanki. Ułóż obok plastry świeżego ananasa posypane pieporzem. Piecz20 min. w temp. 200 stopni.  Włącz funkcje grilowania i pieczjeszcze 5-10 min. aż mięso sie przyrumieni. Wyłąćz piekarnik i zostaw mięso na 15 min. Pokrój na plastry. Podawaj z młodymi ziemniakami i sałata z cykorią.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz