niedziela, 15 sierpnia 2021

Frittata z tuńczykiem i warzywami

 10 dkg pieczarek oczyść i pokrój na plasterki.  1/2 czerwonej papryki pokrój w kostke. Szczypior pokrój drobno. Rozgrzej na patelni klarowane masło i wsyp na nią warzywa. Smaż aż warzywa zmiękna. Posyp sola i pieprzem. Odstaw do ostudzenia. 


2 jajka roztrzep z 5 ml śmietanki, sola i pieptzem. Formę do frittaty posmaruj masłem i wstaw na chwilę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyjmij formę i wylej na nią jajka rozmieszane z warzywami. Na wierzchu ułóż kawałki kuńczyka odsaczonego z oliwy. Wstaw do piekarnika i piecz aż jajka się zetna. Podawaj pokrojone jak tort.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz