10 krewetek rozmroź po umyciu. obsmaż na różowo na oliwie. W rondlu zagrzej150 ml śmietanki, włóż do niej oczyszczone i pokrojone na duże kawałki papryczkę chili, szalotkę i ząbek czosnku oraz kawałek skórki z cytryny. Podgrzewaj na małym ogniu 5 min. Wyjmijze smietany przyprawy. Utrzyj w kubku żółtko z łyżka musztardy. Dodaj trochę śmietany, wymieszaj i dodaj do rondla. Podgrzej chwilę aby sos sie zagęścił. Dodaj posiekany koperek i kreqwetki, dopraw sola i pieprzem.
Filet z karpia umyj, osusz w papierowym ręczniku, opróśż solą i pieprzem. Ułóż rybę pociętą na kawałki w naczyniu żaroodpornym, skrop obficie oliwą i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku 20 min. Zostaw rybę w wyłączonym piekarniku. Podawaj rybę z sosem.
Jako garnitur sałątka z cykorii z kwaszonym ogórkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz