czwartek, 21 czerwca 2018

Sałatka z pieczonego indyka z azjatycka nutką.

Zrób sos z 2 ząbków czosnku wycisniętych przez praske, 2 długich papryczek chili oczyszczonych i pokrojonych w drobną kostke, 2 łyżek startego imbiru, 4 łyżek wody, 4 łyżek sosu rybnego, soku z limonki i 2 łyżek cukru pudru. Upieczone mięso z piersi indyka pokrój w paski i zalej je sosem. Makaron z fasolki mung przygotuj według opisu na opakowaniu, przelej zimną wodą na sicie i zostaw do odsączenia. Zblanszuj strączki płaskiego zielonego groszku i kiełki słonecznika. Przelej zimną wodą i wysusz w papierowym ręczniku. 2 cebule dymki pokrój w cienkie plasterki. Włóż do salaterki wszystkie skłądniki razem z indykiem, polej oliwą, posyp posiekaną kolendrą, wymieszaj starannie i wstaw do lodówki na 1/2 godz.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz