Golonkę umyj, wytrzyj w ręcznik papierowy, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Wysmaruj musztardą bawarską, obłóż pokrojoną cebulą, marchewką i czosnkiem. Skrop oliwą, umieść w ceramicznym naczyniu i wstaw do lodówki na 3 dni.
Wyjmij golonkę z garnka, oczyść z warzyw i obsmaż ze wszystkich stron na patelni grillowej. Przełóż do wolnowaru. 5 ziemniaków obierz, pokrój w plastry i ułóż wokół golonki. Garnek z warzywami postaw na średnim ogniu, dodaj 2 łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki i duś kilka minut, aż warzywa zmiękną. 2 jabłka obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki i dodaj do warzyw. Duś jeszcze kilka minut, zwiększ grzanie do maksimum, wlej 330 ml piwa Tyskiego i doprowadź do wrzenia. Przełóż warzywa do wolnowaru, zamknij pokrywkę i włącz Crock Pot na 9 godz. na grzanie High.
Z braku wolnowaru wstaw danie w żaroodpornym naczyniu z pokrywką do piekarnika nagrzanego do 90 stopni i piecz 9 godz.
Wyporcjuj ładnie golonkę i podaj z warzywami, kapustą po bawarsku, chrzanem i musztardą. Piwo Tyskie i pieczywo też sie mogą przydać.
Z braku wolnowaru wstaw danie w żaroodpornym naczyniu z pokrywką do piekarnika nagrzanego do 90 stopni i piecz 9 godz.
Wyporcjuj ładnie golonkę i podaj z warzywami, kapustą po bawarsku, chrzanem i musztardą. Piwo Tyskie i pieczywo też sie mogą przydać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz