Umieść w malakserze 15 dkg mąki krupczatki, 10 dkg pokrojonego masła, szczyptę soli i włącz malakser. Gdy składniki się połączą dodaj trochę zimnej wody i dalej blenduj aż powstanie cisto. Owiń ciasto folia i włóż na 30 min. do lodówki. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy. @ cebule dymki posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone w plasterki małe pieczarki (5 szt), 4 pokrojone w plasterki minimarchewki i 2 łodygi selera naciowego oraz szczypior od dymki. Wlej na patelnię trochę wody, przykryj i duś 15 min. Odkryj warzywa, dodaj posiekany koperek i bazylię, oprósz mąką, wymieszaj i smaż jeszcze 2 min. Ciasto wyjmij z lodówki, wyłóż ni9m forme do tarty i podpiecz 10 min. w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. 20 dkg tofu pokrój w kostkę i wyłóż na patelnię. Dopraw solą i pieprzem.
Wyłóż nadzienie na podpieczony spód, posyp ziarnami dyni i słonecznika, oprósz sproszkowana papryką i piecz 35 min. Podawaj gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz