1/2 kg poledwiczek z mintaja rozmroź i pokrój w kostkę. Szfran namocz w kieliszku spirytusu. Skórkę ze sparzonej pomarańczy zetnij zesterem W misce umieść 2 łyżki oliwy, namoczony szafran ze spirytusem, skórkę pomarańczową i wyciśniete przez praskę 2 ząbki czosnku. Przykryj i zostaw w chłodzie. Rozgrzej w garnku oliwę i zeszklij na niej 2 pokrojone szalotki, pokrojoną bulwe fenkuła, pokrojoną łodygę selera naciowego i pokrojoną czuszkę. Dodaj opakowanie mrożonej włoszczyzny pokrojonej w paski i duś parę minut. Zalej warzywa wrzącą wodą, dodaj 2 kostki bulionu rybnego i 1 kostke bulionu z krewetek. Zagotuj i gotuj 10 min. Wrzuć do zupy rybę wraz z marynatą a gdy się zagotuje dodaj opakowanie owoców morza i gotuj jeszcze 15 min. 8 pomidorów koktailowych pokrój na pół i dodaj do zupy. Dopraw zupę solą i pieprzem i podawaj z sosem rdzawym i zrumienioną pokrojoną na kromki bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz