4 ususzone kapelusze kani zalej mlekiem i zostaw na 2 godz. Sznycle cielęce lub górkę pokrój na bitki, rozbij tłuczkiem, posyp solą, pieprzem i mąką. Rozgrzej klarowane masło na patelni i smaż bitki po 2 min. na ostrym ogniu z obu strom Przełóż do rondla. Rozgrzej następną porcje masła mi zeszklij na nim pokrojona w piórka cebule i 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki. Dodaj pokrojoną w kostkę marchew i żółtą paprykę. duś na średnim ogniu 10 min. i dodaj do rondla. dopraw solą i pieprzem. Odcedź kanie na sicie, przepłucz wodą, pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej następną porcje masła i smaż na ostrym ogniu pokrojone grzyby. Gdy się zrumienią z obu stron dopraw sola i pieprzem i dodaj do rondla. Wlej 1/4 szklanki wody, przykryj i duś potrawę aż marchew będzie miękka. Wlej 200 ml śmietany , podduś 5 min. Podawaj z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz