Umyty i podzielony na różyczki kalafior wrzuć do wrzącej osolonej wody i ugotuj do miekkości. Obierz jabłko i ogórek, pokrój w plasterki i usmaż na klarowanym maśle. W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pokrojona w piórka cukrową cebulę, czosnek i łodygę selera. Dodaj puszkę pokrojonych pomidorów, podduś 15 min., dodaj oczyszczoną i pokrojoną czuszkę i 1/2 szklanki białego wina. Wymieszaj, dodaj 30 dkd mrożonych muli i duś jeszcze 10 min. To już stanowi pyszne drugie danie jesli podasz z ryżem. Ale ty dodaj to danie do garnka z kalafiorem, połącz z ogórkiem i jabłkiem, dopraw solą, cukrem i imbirem lub curry jeśli lubisz. Posyp posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz