2 udka kurczaka umyj, włóż do wody, dodaj do smaku soli i pieprzu, wrzuć pół opakowania mrożonej włoszczyzny krojonej w paski, dodaj listek laurowy i ziele angilskie i gotuj do miękkosci mięsa. Wyjmij kurczaka na deskę a do bulionu wrzuć garść mrożonego groszku i gotuj jak przepis nakazuje. 3 łyżeczki żelatyny dodaj do bulionu i mieszaj tak długo aż zelatyna sie rozpusci. Zostaw do przestudzenia. Odetnij mieso kurczaka od kości, pokrój w szesciany i ułóż w salaterce. Zalej galaretą i zostaw do zastygniecia. Ułóż na półmisku umytą sałate rzymską. Wyłóż na nią zastygnietą galaretę. Udekoruj półmisek marynowanymi grzybkami, rzodkiewką i pomidorami. Podawaj z majonezem i tostami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz