środa, 30 sierpnia 2017

Ozorki cielęce z borowikami

Ozorki wyszoruj szczotka pod bieżącą wodą, włóż do osolonej wody, dodaj włoszczyznę, kilka ziaren pieprzu i ziela andielskiego, 2 listki laurowe i gotuj 1,5 godz.  Wyjmij z garnka, ostudź i obciągnij ze skóry. Odetnij gruczoły ślinowe jesli są. W rondlu zeszklij na klarowanym maśle pokrojoną w piórka cukrową cebulę. Dodaj umyte i pokrojone w plastry borowiki. Smaż aż grzyby się przyrumienią. Ozorki pokrój w plastry i dodaj do grzybów. Podduś 5 min. wlej  50 ml brandy, dodaj 1-2 łyżeczki musztardy, zagotuj, zmniejsz ogień do minimum. Wlej 250 ml jogurtu i 2 łyżki śmietany, wymieszaj, dodaj 20 dkg umytych liści szpinaku baby, podgrzewaj aż szpinak zwiędnie i podawaj z ziemniakami pure.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz